Autobedrijf Tiel

 

De motor afstellen is de grootste zorg van iedereen die in dit type voertuig geïnteresseerd is. Is de motor groot genoeg? Hoeveel koppel heeft de motor? Ook fabrikanten van scooters houden zich met deze kwestie bezig, omdat het gewicht van de motormassa de stabiliteit van de scooter zal beïnvloeden.

We weten allemaal dat de verhouding tussen het gewicht van de motor en dat van het voertuig uiteraard belangrijk is. Om de verhouding juist te krijgen, moeten de motor en de rest van de voertuigmassa in verhouding staan tot het gewicht van het voertuig. Deze verhouding wordt de verhouding tussen het gewicht van het voertuig en de massa van de motor genoemd. Het is in feite de verhouding tussen het gewicht van het voertuig en het volume van de motor. Het is wiskundig eenvoudiger op die manier.

Wat heeft deze verhouding te maken met iets waarin je geïnteresseerd bent? Het is tijd om eens te kijken hoe de motor werkt. Laten we beginnen met een vergelijking die dit heel gemakkelijk te begrijpen maakt.

W = GM/R

De meting van de kracht is namelijk de vermenigvuldiging van de kracht met de massa van het voorwerp (in dit geval, de motor). De massa is in wezen de massa van het gehele voertuig, maal de versnelling (of kracht) die het moet produceren om tot bepaalde snelheden te komen.

Dus, als we het gewicht van de motor vermenigvuldigen met zijn versnelling, krijgen we de massa van het voertuig. En omdat de verhouding tussen de massa van het voertuig en de massa van de motor 0,200922 lbs is, krijgen we een botssnelheid van 2720 mph aannemende dat de motor 300 paardenkracht heeft. delen we dit door de grootte van de motor, dan krijgen we een getal van 678 voet per seconde, vermenigvuldig dit nu met de diameter van de cilinder (3.ility Concept), en we krijgen een schijf reisafstand van 9.82miles, en dit is de afstand die de motor kan afleggen voordat hij begint te tollen.

door het gaspedaal in te trappen, verandert de situatie lichtjes. Laten we aannemen dat de motor 7,5 ton weegt. Dan zou de motor, volgens bovenstaande formule, 11,5 seconden nodig hebben om vanuit stilstand bij 3500 toeren een snelheid van 60 mijl per uur te bereiken. Aangezien de motor onmogelijk kan versnellen tot een snelheid die hij in het echt nooit haalt en de snelste auto ter wereld, de McLaren F1, er in het echt ongeveer 11,5 seconden over doet om 60 mijl per uur te halen, betekent dit dat de motor van de besten autobedrijven waarschijnlijk enkele honderden kilometers per uur sneller kan dan ‘s werelds snelste auto.

Niet zo slecht. Als we kijken naar de verhouding tussen de werkelijke motor en die in de auto (in aanmerking genomen dat de werkelijke V8 groter is), komen we tot de ontdekking dat als de verhouding wont klein is, de motor onmogelijk op een praktische manier dat soort snelheden kan bereiken.

Dus, hoewel de motor in de auto geen praktische motor is, is het, gezien het feit dat de auto praktisch is en dat soort snelheden kan bereiken, vrij zeker dat de motor meer pk’s kan leveren in een auto die in 11 seconden 60 mph haalt dan de motor die in 11 seconden 100 mph kan halen. En aangezien de paardenkracht toeneemt met het toerental van de motor, kunnen we concluderen dat de V8 zeker meer paardenkracht heeft bij een hoog toerental dan de V12, ook al ligt het toerental bij de laatste hoger.

In een auto waar de motor genoeg paardenkrachten heeft om de drempel te overschrijden waar het verschil begint te maken (afhankelijk van de precieze configuratie van de transmissie), en in een auto waar de motor krachtiger is dan de transmissie, lijkt de V12 de energiekere motor te zijn.

Lees meer:

apk tiel

garage tiel