Autobedrijf Moergestel

 

Voordat u een auto koopt, moet elk voertuig een APK hebben. Dit is de keuring van het Ministerie van Transport voor het voertuig. Het maakt niet uit hoe oud de auto is, hij moet worden getest op alles wat de wet zegt. Deze test omvat de belangrijkste onderdelen van de auto om er zeker van te zijn dat de auto veilig en verkeersgeschikt is.

Het is illegaal om te rijden met een auto waarvan de APK is mislukt. Als een test mislukt is, kan de auto naar de garage worden gestuurd en opnieuw worden gekeurd. Het APK-keuringsstation dat vandaag de dag bestaat, is 7 dagen per week open en de test wordt ongeveer een minuut later opnieuw uitgevoerd nadat de auto voor de eerste test is geslaagd.

Veel auto’s krijgen hun APK nu een jaar na aankoop. Het wordt aanbevolen om de auto jaarlijks te laten keuren bij een autobedrijf om er zeker van te zijn dat de auto veilig en verkeerswaardig is. Alle garages voeren een keuring uit en als het u (en hopelijk de garage) veel moeite kost, kunt u beter andere alternatieven overwegen en eventueel investeren in een eigen auto.

De APK in het VK is nu 12 keer per jaar. Vroeger was dat om de 5 jaar of zo. Dit heeft de veiligheid van auto’s echt bevorderd en onder meer het prestatieniveau hoog gehouden. De APK is een vergoeding die de controle dekt van bepaalde onderdelen die worden blootgesteld aan gevaren op de weg. De lijst van onderdelen die moeten worden gecontroleerd is veel te lang om hier te passen, maar dit zijn enkele van de belangrijke punten om te controleren.

– Ruitenwisserbladen: We horen veel mensen die hun ruitenwisserbladen aan het schoonmaken zijn denken dat het antwoord is om hun ruitenwisserbladen in stukken te snijden en weg te gooien. Dit is natuurlijk niet alleen een slecht idee, maar zal u uiteindelijk ook meer geld gaan kosten.

– stevig op zijn plaats bevestigd: Een aantal plaatsen (met name APK centra) zal de bron van uw ruitenwisserbladen uit de tweede hand. Oude ruitenwisserbladen zijn duidelijk niet gemaakt zoals ze zouden moeten zijn, hun rubberen afdichtingen kunnen vervuild zijn of hun lagers kunnen vervangen moeten worden, al met al zullen ze niet werken zoals ze zouden moeten en kosten u veel meer dan gloednieuwe.

– Controle van de lichten: s Nachts of bij slecht weer is zichtbaarheid iets wat we allemaal graag willen vermijden. Daarom kunnen lichten uitvallen en kan het zicht langs de weg enigszins worden belemmerd. Om dit te vermijden moet u elke nacht of bij slecht weer al uw lichten controleren.

– Voor- en achterlichten: De voor- en achterlichten zijn ontworpen om de weg te verlichten en werken naar behoren.

Er is nofaxes lijst dus er is geen probleem vinden van vervangende onderdelen moet je ze nodig hebt, maar als de fabrikant moet geven een deel dat niet vermeld dan kan het een indicatie dat ze onbekend zijn met het product dat zij leveren, of dat het onderdeel is naam merk, maar werd gemaakt door een overzeese bedrijf. Dit zou echter gemakkelijk op te lossen moeten zijn, de meeste offline onderdelenfabrikanten bieden gratis of met korting vervangende accessoires aan als u zich aan hun richtlijnen houdt. De toeleveringsketen kan ook een probleem zijn als het onderdeel niet in de winkel vermeld staat, dan moet u ofwel op uw schreden terugkeren of eventueel een bezoek brengen aan het bedrijf dat het onderdeel op bestelling heeft gemaakt om te weten te komen of zij het vanuit het magazijn kunnen laten opsturen.

Wat er ook gebeurt, doe je werk goed en zorg dat je auto goed rijdt!